Beste regulerbare seng

Kjøp regulerbar seng som er best til prisen og få mest mulig kvalitet for pengene.

Når du skal ha ny seng, er det verdt å undersøke hvilke modeller som lever opp til kvalitetskravene. Men det er ikke ofte prisen er helt likegyldig, så hold øye med hvor du får mest valuta for pengene. De produktene som er best til prisen er ikke nødvendigvis alltid de billigste, men du vet at du får noe igjen for hver krone.

→ Se priser på beste regulerbare senge her

De 6 beste regulerbare senger

Vi har funnet frem seks modeller hvor du får virkelig mye kvalitet for pengene. Alle sengene er fra nettbutikken Bedre Nætter, som generelt holder svært fordelaktige priser på produktene sine sammenlignet med andre butikker

Jupiter No. 2

Dette er en bestselger hos Bedre Nætter, og kvaliteten lever opp til alle forventninger, både i forhold til produksjon, materialer og søvnopplevelse. Selve madrassen i Jupiter No. 2 er utstyrt med multipocket-fjæring. Resultatet er en seng med fast fasthet som er perfekt for deg som veier over 95 kilo. De solide fjærene er soneoppdelt i 5 komfortsoner som gjør at kroppen får rett støtte på de ulike trykkpunktene. Et behagelig komfortlag av skum avlaster kroppen, og du kan velge om du vil ha lateks-overmadrass eller overmadrass i Memory-skum øverst. Motoren er fra den danske produsenten Linak holder også høy standard – den er lydsvak og driftssikker og skrur seg automatisk av når du ikke bruker den.

AIRPUR Mind by Bedre Nætter

AIRPURs er et rent luksuskonsept utviklet av førende søvneksperter. Navnet kommer av at den lagdelte madrassen har luftlommer for å gi best mulig trykkavlastning på kroppens tyngdepunkter. AIRPUR Mind gir deg de beste forutsetningene for rolig hvile, og madrassen har ulike komfortsoner som passer for kroppen. Det øverste laget i madrassen består av Waterlily Visco, et spesialutviklet komfortskum som former seg etter kroppen og gir høy komfort. Skummet er også ventilerende, slik at du unngår at sengen blir for varm, og bidrar til et sunt søvnmiljø sammen med det antibakterielle AEGIS-trekket. Denne sengen gir deg trykkavlastning alle de rette stedene, og den lydløse justeringen med Linak-motoren gjør det til en lek.

AIRPUR Heaven by Bedre Nætter

Her får du himmelske søvnopplevelser i en seng som er utviklet av ekspertene selv. Denne eksklusive sengen har flere lag for maksimal komfort. AIRPUR-madrassene er polstret med behagelig og trykkavlastende Waterlily-skum som lar kroppen din synke ned og ligge stabilt. Det gir roligere søvn fordi du beveger deg mindre. Madrasskjernen er delt inn i hele 7 komfortsoner med aktiv pocket-fjæring som gir støtte til trykkpunktene på kroppen. Over fjærene er det et behagelig trykkfordelingslag. Waterlily-skum er ventilerende og temperaturregulerende, så det ikke blir altfor varmt. Den unike CLIMA-overmadrassen er også kjølende så du får perfekt komforttemperatur i denne AIRPUR Heaven. Motoren er fra det danske kvalitetsmerket Linak og gir lydløs og behagelig justering.

Venus Plus No. 1

Venus Plus No. 1 skiller seg ut ved å ha innebygd gavl både foran og bak. Det gir et unikt design og fantastiske muligheter – du kan for eksempel feste en flatskjerm på fotgavlen og nyte søndagsfilmen i den regulerbare sengen. Venus er en populær serie på grunn av den gjennomførte kvaliteten. Fjærmadrassen er utstyrt med pocket-fjærer for god støtte og oppdrift, og lateksskummet i madrassen har blitt erstattet med det kjølende og pustende Cooltex-skummet for et sunnere søvnmiljø. Den ekstra tykke overmadrassen har antibakterielt og miljøvennlig trekk. Selve elevasjonsmotoren er fra den anerkjente produsenten Linak, og du kan faktisk styre den via en app på mobilen din.

Senses Lux No. 2

Dette er luksussengen for dem som ønsker å ha det beste av det beste. Senses Lux No. 2 er en regulerbar seng som gir deg komfort i verdenstoppen. Fjærmadrassen er delt opp i komfortsoner og har 504 multipocket-fjærer per kvadratmeter, noe som betyr veldig god oppdrift. Derfor er denne sengen ideell for deg som har en vekt på over 95 kilo, og Senses Lux No. 2 gir optimal vektfordeling og avlastning. Med Cooltex-skummet som polstring får du nydelig komfort og stabilt underlag, slik at søvnen er rolig og uforstyrret. Linak står bak motoren og gir deg stabil og trinnløs justering, slik at du kan nyte Senses Lux No. 2 i den posisjonen som passer til humør og dagsform.

Venus No. 2

Komfort, design og kvalitet er tre stikkord om Venus No. 2, en solid seng som er utviklet for å gi deg best mulig støtte når du sover. Madrassen har multipocket-fjæring og passer perfekt for deg som har en vekt på mer enn 95 kilo. Multipocket-fjærer gir mer oppdrift og stabilitet, slik at kroppen får den avlastningen den trenger på de tyngste punktene. Fjærene er isolert med temperaturfølsomt Cooltex-skum som både gir økt komfort og lenger holdbarhet. Venus No. 2 er bygd med ekstra høy og robust treramme og med danskprodusert Linak-motor integrert, har du en sikker vinner for mange år framover. Justeringen av sengen er nesten helt lydløs og motoren har innebygd lys. Du kan også laste ned en app til iPhonen, slik at du kan styre sengen med mobilen.

Hva er det viktig å sjekke?

På regulerbare senger er det to ting som er avgjørende: Selve madrassen du ligger på og motoren. Hvis ikke disse to elementene holder mål, er ikke sengen verdt pengene. Her får du et par tips til hva du bør undersøke når du sjekker spesifikasjonene på den nye sengen din.

Madrass

  • Fasthet: Kroppsvekten din avgjør hvor mye eller lite støtte du trenger. Hvis du veier over 75 kilo bør du gå etter en fast madrass, og hvis du veier under 75 kilo bør du velge en madrass med medium fasthet.
  • Fjæring: Pocket-fjærer er det vanligste og sikreste valget i dag, fordi disse fjærene gir deg tilpasset støtte og oppdrift. Jo høyere tetthet av fjærer, jo mer støtte. Vanlige individuelle pocket-fjærer passer bra for deg som veier under 95 kilo. Hvis du veier mer enn 95 kilo, bør du velge multipocket-fjærer for fastere støtte.
  • Overmadrass: Velg en overmadrass med kjerne på minst 4 cm. De mest populære materialene er lateks og Memory-skum (eller Celcius/Visco). Lateks er laget av naturgummi og er elastisk. Det gir god vektfordeling, er ventilerende og allergivennlig. Memory-skum former seg etter kroppen din ved hjelp av kroppsvarme og gir mykere og mer stabil komfort.

Motor

Motor er viktig å sjekke

En regulerbar seng mister essensen om motoren ikke virker upåklagelig. Motoren bør være stabil og holdbar og allerhelst fungere trinnløst. De beste motorene er lydløse, så det alltid er en behagelig opplevelse å justere sengen.

Vi har funnet to merker som lever opp til disse kravene. Det gjelder tyske OKIN og danske LINAK. Begge kommer fra anerkjente produsenter som har mange års erfaring og er kjent for å levere teknikk og motorer i verdensklasse.

Selve kontrollen er ofte trådløs på de nyeste modellene, slik at du ikke trenger å tenke på kabler og ledninger når du flytter på den eller beveger deg. Noen kontroller har til og med en tilhørende app du kan laste ned, sånn at du kan styre helningen på sengen fra smarttelefonen din. Nyere sengemotorer har også automatisk bryter slik at de skrur seg av når du ikke bruker dem, noe som reduserer strømforbruket.