Elektrisk seng

En regulerbar seng gir deg tilpassede søvnforhold og bedre hvile.

Det blir mer og mer populært med elektriske senger. Det er faktisk ganske forståelig, fordi en regulerbar seng gir deg muligheten til å tilpasse madrassen etter dagsform og behov. Å sove med hevet overkropp kan hjelpe mot snorking, og en elektrisk seng gir deg også perfekt lesestilling hvis du liker å bla i en god bok før du legger deg.


→ Se utvalg av elektrisk senger her

elektrisk seng

 


Når du leter etter elektrisk seng, bør du undersøke følgende:

  • Madrassens fasthet: Medium hvis du veier under 75 kilo og fast hvis du veier over 75 kilo.
  • Fjærtype: Pocket-fjærer er perfekte for deg som veier under 95 kilo og multipocket-fjærer er for deg som veier over 95 kilo.
  • Overmadrass: Velg en av Memory-skum eller lateks med kjerne på minst 4 cm.
  • Motor: Bør være trinnløs og lydløs. OKIN og LINAK er godkjente merker.
  • Trekk: Noen trekk er antibakterielle, pustende og avtakbare, som kan være en fordel.
  • Design: Kanskje du har spesielle ønsker til utseende, stil eller farge.

Gode elektriske senger

Vi har undersøkt markedet og har funnet frem noen gode alternativer. Alle modellene under kommer fra Bedre Nætter, som har svært rimelige priser på produktene deres. Du kan få sengene i ulike størrelser.

Venus No. 2

Denne sengen gir deg komfort, design og kvalitet i en og samme pakke. Venus No. 2 er en solid elektrisk seng som er utviklet med fokus på å gi kroppen optimal støtte. Fjærmadrassen har multipocket-fjæring, en strålende løsning hvis du veier over 95 kilo. Disse fjærene gir mer oppdrift og stabilitet, og er isolert med temperaturregulerende Cooltex-skum. Det bidrar til økt komfort og forlenger samtidig sengens holdbarhet. Motoren fra Linak er nesten helt lydløs og har integrert lys. Det finnes en kontroll-app for iPhone som du kan laste ned og med ekstra høy treramme er du sikret kvalitet i mange år.

→ Besøk forhandler

Jupiter No. 2

Dette er Bedre Nætters bestselger, og det er ikke uten grunn. Hele prosessen med denne elektriske sengen bygger på kvalitet, både produksjon, materialer, komfort og funksjonalitet. Madrassen i Jupiter No. 2 har solide multipocket-fjærer som gir en veldig fast seng – perfekt for brukere over 95 kilo. Fjærene er delt inn i 5 komfortsoner så kroppen får rett støtte der den trenger det. Med over 500 fjærer per kvadratmeter har denne vendbare madrassen god holdbarhet. Et behagelig skumlag av skum gir avlastning, og det følger en valgfri overmadrass med, enten i lateks eller Memory-skum. Motoren er produsert av danske Linak og holder også høy kvalitet – den skrur seg også av automatisk når du ikke bruker den.

→ Besøk forhandler

AIRPUR Heaven by Bedre Nætter

AIRPUR leverer himmelske søvnopplevelser som er utviklet av eksperter. Denne eksklusive sengen har flere lag for maksimal komfort. AIRPUR Heaven er polstret med trykkavlastende Waterlily-skum som lar kroppen din synke ned og det gir roligere søvn. Madrasskjernen er delt inn i 7 komfortsoner med pocket-fjæring. Over fjærene er det et behagelig trykkfordelingslag av ventilerende og kjølende Waterlily-skum så det ikke blir for varmt. CLIMA-overmadrassen sikrer perfekt komforttemperatur i denne sengen. Motoren er fra det danske kvalitetsmerket Linak og sørger for lydløs og glidende justering.

→ Besøk forhandler

SENSES Lux

Denne regulerbare sengen er et prakteksemplar på dansk håndverk og design. SENSES Lux har 254 pocket-fjærer per kvadratmeter, noe som gir god oppdrift, perfekt for deg under 95 kilo. Den er inndelt i fem komfortsoner som er tilpasset de tyngste områdene på kroppen. Fjærene er isolert med Cooltex-skum som er trykkavlastende og temperaturregulerende. Denne sengen kommer med 8 centimeters valgfri overmadrass, og her kan du velge mellom mykt, avlastende Memory-skum og ventilerende, trykkfordelende lateks. Fjærmadrassen har antiskli-belegg så overmadrassen blir liggende. Motoren i SENSES Lux er en vedlikeholdsfri og lydløs modell fra Linak.

→ Besøk forhandler

Få bedre søvn

Det sies at 9 av 10 personer hadde fått merkbart bedre søvn med en elektrisk seng. Men å kjøpe ny seng er selvsagt ikke en magisk løsning. God søvn avhenger av livsstil og hvordan hverdagen din er.

For lite eller for dårlig søvn kan få alvorlige konsekvenser på sikt, og kan gå ut over både psykisk helse og kognitive evner. Dette er ikke noe å spøke med, men ofte er det ikke mye som skal til for å forbedre søvnen.

Rette soveforhold

Sengen og madrassen er det viktigste for søvnkvaliteten, men du bør også ha rett pute, slik at nakken ligger i en ergonomisk posisjon.

Finn en dyne som passer for deg, så du holder behagelig temperatur og unngår urolige drømmer og mareritt på grunn av varme og dårlig miljø i sengen.

Soverommet bør være mørkt og kjølig, gjerne rundt 12-15 grader. Når rommet er mørkt og kaldt går kroppen i dvalemodus og du sover dypere og roligere.

Fast døgnrytme

Det er lettere sagt enn gjort, men det hjelper faktisk. Voksne mennesker har et søvnbehov på 6 til 9 timer i døgnet, så ta deg tid til dette. Hvis du står opp tidlig i hverdagen bør du sette på alarm i helgene også. Hvis det er tungt å stå opp må du prøve å legge deg en halv time tidligere om kvelden. Nok søvn krever kanskje bedre planlegging, men det er en fantastisk investering når du merker effekten. Unngå også å spise den siste timen før du legger deg.

Frisk luft

Sunt kosthold kan gjøre underverk, spesielt i kombinasjon med frisk luft og bevegelse. Hvis du sitter i ro på jobb, bør du ta en liten luftetur om ettermiddagen eller kvelden. Fysisk aktivitet gjør at kroppen får den større behov for restitusjon, så da sover du også bedre og søvnen blir mer uforstyrret.

Skru av skjermen

I den digitale tidsalderen er dette kanskje det vanskeligste. Men det hvite lyset fra mobil, data og nettbrett stimulerer hjernen til å tro at den må være våken. I tillegg gjør all stimulien og informasjonen fra sosiale medier at hodet ikke klarer å komme ned i gir med en gang. Prøv å skru av skjermene et par timer før du skal sove og les heller en bok før du sovner. Innboksen din kan du sjekke i morgen.