Justerbar seng

Med en justerbar seng får du mer støtte i ryggen og bedre restitusjon.

Justerbare senger blir mer og mer populære på det norske markedet, fordi forbrukerne har økt kjennskap om hvor viktig det er med riktig støtte og komfort om natten. Når du kan heise opp deler av kroppen, alt etter behov, får du en sunnere søvn og færre ryggproblemer på sikt. I tillegg er en justerbar seng perfekt hvis du liker å lese en god bok om kvelden før du sovner.

→ Se tilbud på justerbare senger her

Kjøpe justerbar seng

Det er forskjellige krav til en god seng, og når du skal kjøpe ny, er det lurt å holde øye med følgende spesifikasjoner:

  • Madrassens fasthet: Medium fasthet for kroppsvekt under 75 kilo og fast fasthet hvis du veier over 75 kilo.
  • Fjærtype: Pocket-fjærer er perfekte for deg som veier under 95 kilo og multipocket-fjærer er for deg som veier over 95 kilo.
  • Overmadrass: Velg en med kjerne på minst 4 centimeter, og materialet bør være Memory-skum eller lateks.
  • Motor: Bør være trinnløs og lydløs. OKIN og LINAK er solide og anerkjente merker.
  • Trekk: Noen trekk er antibakterielle, avtakbare og puster.
  • Design: Ta hensyn til spesielle ønsker til utseende, farge eller stil.

Vi har undersøkt noen modeller vi kan anbefale fra Bedre Nætter, som alltid holder svært konkurransedyktige priser. Alle sengene du ser her kan du få i forskjellige størrelser.

Venus No. 2

Denne sengen er for deg som vil ha pent design, komfort og god kvalitet. Venus No. 2 er et sikkert valg av justerbar seng, utviklet med fokus på å gi kroppen optimal restitusjon. Madrassen har multipocket-fjæring som gir perfekt støtte hvis du veier mer enn 95 kilo. Disse fjærene gir mer oppdrift og stabilitet enn vanlige pocket-fjærer. De er isolert med temperaturregulerende Cooltex-skum, noe som bidrar til økt komfort og forlenget holdbarhet. Motoren fra Linak har integrert lys og er nesten helt lydløs. Du kan laste ned en kontroll-app for iPhone, og med ekstra høy treramme er du sikret solid holdbarhet i mange år.

Jupiter No. 2

Denne bestselgeren fra Bedre Nætters bestselger har tatt solid kvalitet med som ingrediens gjennom produksjon, valg av materialer og utvikling av komfort. Madrassen i Jupiter No. 2 er svært fast med solid multipocket-fjæring – perfekt for brukere over 95 kilo. Fjærene er delt inn i 5 komfortsoner så kroppen får rett støtte der det er nødvendig. Med en tetthet på 504 fjærer per kvadratmeter har denne vendbare madrassen også god holdbarhet. Et behagelig lag av skum gir avlastning, og du får en valgfri overmadrass i lateks eller Memory-skum med i prisen. Motoren er produsert av danske Linak og leverer også høy kvalitet – den skrur seg også av automatisk når du ikke bruker den.

SENSES Lux

Denne justerbare sengen er et prakteksemplar på dansk håndverk og design. SENSES Lux har en fjærtetthet 254 pocket-fjærer per kvadratmeter, noe som resulterer i god oppdrift. Det er perfekt for deg som veier mindre enn 95 kilo. Fjæringen er delt inn i fem komfortsoner tilpasset de tunge punktene på kroppen. Fjærene er pakket i trykkavlastende og temperaturregulerende Cooltex-skum. Denne sengen kommer med en tykk 8 centimeters valgfri overmadrass, enten i avlastende, mykt Memory-skum eller ventilerende, allergivennlig lateks. Fjærmadrassen har antiskli-belegg så overmadrassen holder seg på plass. Motoren i SENSES Lux er en vedlikeholdsfri og lydløs fra danske Linak.

Få bedre søvn

9 av 10 personer hadde sovet bedre søvn med en justerbar seng. Men å kjøpe ny seng er selvsagt bare en del av løsningen. Kvaliteten på nattesøvnen avhenger også mye av rutiner og livsstil.

Det å sove for lite eller for dårlig søvn kan få alvorlige konsekvenser. På sikt kan det både gå ut over psykisk helse og kognitive evner. Derfor bør det tas seriøst, men heldigvis er det bare noen enkle grep som skal til for å forbedre søvnen.

Rette soveforhold

Madrassen og sengen er hovedelementet for søvnkvaliteten, men sørg også for å ha rett pute, slik at nakken ligger ergonomisk.

Finn en dyne som holder behagelig temperatur slik at du unngår mareritt og urolige drømmer. Soverommet bør også være mørkt og kjølig, gjerne 12-15 grader. Et kaldt og mørkt rom setter kroppen i dvalemodus så søvnen blir dypere og roligere.

Fast døgnrytme

Generelt har voksne mennesker et søvnbehov på 6-9 timer i døgnet, så ta deg tid til dette. Hvis du står opp tidlig til vanlig, bør du komme deg opp når du har fri også. Hvis det er tungt å stå opp om morgenen, kan du legge deg en halv time tidligere. Nok søvn krever kanskje planlegging, men det er en fantastisk investering. Unngå også å spise de siste timene før du legger deg.

Ikke surf før leggetid

I den digitale tidsalderen er dette kanskje utfordrende. Det hvite lyset fra data, mobil og nettbrett stimulerer hjernen til å tro at den må holde seg våken. I tillegg gjør all aktiviteten og informasjonen fra nettet at hodet ikke klarer å roe seg ned med en gang. Skru av skjermene noen timer før du skal sove og prøv å lese en bok før du sovner. Du kommer garantert til å sovne raskere.

Frisk luft

Sunn og god kost kan gjøre underverk for søvnen, spesielt i kombinasjon med frisk luft og bevegelse. Hvis du sitter mye i ro i løpet av dagen, bør du ta en liten luftetur før du legger deg. Fysisk aktivitet gjør at kroppen får et større behov for restitusjon, noe som igjen fører til at du sover bedre og søvnen blir mer uforstyrret.