Regulerbar seng best i test

Velg de beste modellene og få mest seng for pengene.

Kvalitet er altavgjørende når det kommer til valg av senger. Fordi vi bruker så stor del av tiden vår på å sove, og fordi søvn påvirker helse og humør i så stor grad, er det viktig at sengen din holder høy standard.

Det er mye å velge mellom på nettet, og det gjelder også for regulerbare senger. En god pekepinn for valg av regulerbar seng er å se på de modellene som er best i test eller best til prisen. Da vet du at sengen er gjennomtestet og vurdert av andre, slik at du vet du kjøper et produkt som lever opp til det produsenten lover.

Regulerbare senger som er best til prisen er ikke nødvendigvis de billigste – de billigste og masseproduserte modellene bør du egentlig holde deg unna. Men det er de sengene som gir deg mest valuta for pengene, og her får du mye kvalitet for prisen.

4 regulerbare senger som er best til prisen

Hvis du vil ha noen tips om senger som virkelig leverer kvalitet og komfort, har vi funnet noen modeller du bør se nærmere på. Alle fire kommer fra nettbutikken BedreNaetter.no, som holder en svært gunstig pris på produktene sine.

Jupiter No. 2

Det er en grunn til at Jupiter No. 2 er en bestselger. Kvaliteten er i topp, både når det kommer til produksjon, materialer og komfort. Madrassen i denne modellen har multipocket-fjærer som gir en veldig fast seng – det er perfekt for brukere over 95 kilo. De solide fjærene er fordelt på 5 forskjellige komfortsoner, slik at kroppen får tilpasset støtte på de ulike trykkpunktene. Madrassen har mer enn 500 fjærer per kvadratmeter og er vendbar, så du kan regne med at holdbarheten er svært lang. Med et behagelig lag av støtteskum får du god avlastning, og i overmadrassen kan du velge mellom kjerne i lateks eller Memory-skum. Motoren er fra danske Linak og holder samme høye standard – den er driftssikker og lydsvak og skrur seg automatisk av når du ikke bruker den.

Besøk forhandler


Venus No. 2

Denne regulerbare sengen leverer både på komfort, design og kvalitet. Venus No. 2 er utviklet for å gi kroppen best mulig støtte. Med multipocket-fjæring i madrassen får du ekstra mye støtte, og sengen er perfekt hvis du veier over 95 kilo. Disse fjærene gir mer oppdrift og stabilitet enn vanlige pocket-fjærer, så kroppen får riktig støtte og avlastning. Fjærene i madrassen er isolert med Cooltex-skum. Det er temperaturregulerende og bidrar til økt komfort, samtidig som det forlenger holdbarheten. Venus No. 2 har ekstra robust treramme og kombinert med motor fra Linak får du garantert funksjonalitet i mange år. Den lydløse motoren har smart integrert lys, og det finnes en app til iPhone så du kan justere sengen via smarttelefonen.

Besøk forhandler


SENSES Lux

Luksusmodellen fra SENSES er et resultat av dansk håndverk og design. Madrassen i SENSES Lux har 254 pocket-fjærer per kvadratmeter og gir dermed veldig god oppdrift. Fjærene er fordelt på de fem ulike komfortsonene i madrassen, som er tilpasset de tyngste områdene på kroppen. Isoleringen i madrassen er av Cooltex-skum som både er temperaturregulerende og trykkavlastende, så med en SENSES Lux er det alltid behagelig temperatur i sengen. Det følger med en valgfri overmadrass på hele 8 centimenter med denne sengen. Valget er mellom en kjerne i mykt og formbart Memory-skum og ventilerende, allergivennlig lateks. Fjærmadrassen har antiskli-belegg slik at du vet at overmadrassen holder seg på plass. Motoren i SENSES Lux er vedlikeholdsfri og lydløs fra den danske produsenten Linak.

Besøk forhandler


Venus Nova No. 1

Hva får man når man oppgraderer en luksusseng? Venus Nova No. 1 er en regulerbar seng der fokus har vært på å gjøre noe bra enda bedre. Med lydløs motor fra Linak kan du nå tilpasse posisjonen slik du vil, og madrassen har dobbelt pocket-fjæring som gir ekstra komfort. De tredelte komfortlagende som er tilpasset trykkpunkter som skuldrer og hofter med soneoppdeling. I tillegg til høy komfort, valgfri overmadrass og temperaturregulerende Cooltex-skum – som sikrer et sunt søvnklima – er Venus Nova No. 1 også et flott møbel. Trekket er av eksklusivt møbelstoff og tar seg veldig godt ut, og rammen er ekstra solid og motstandsdyktig. Her får du god nattesøvn for veldig mange år framover.

Besøk forhandler


Hva bør du være oppmerksom på?

Når du ser på regulerbare senger er det noen elementer som er viktige å undersøke:

Madrass

  • Fasthet: Kroppsvekten din avgjør hvor mye støtte du trenger. Hvis du veier mer enn 75 kilo bør du gå for en fast madrass, og hvis du veier mindre enn 75 kilo bør du velge medium fasthet.
  • Fjæring: Du bør velge madrass med pocket-fjæring, fordi den typen gir best tilpasset støtte og oppdrift. Jo høyere tetthet, jo mer støtte. Vanlige individuelle pocket-fjærer egner seg bra for deg som veier opp til 95 kilo. Veier du over 95 kilo, bør du velge multipocket-fjærer som gir fastere støtte.
  • Overmadrass: Velg en overmadrass med minst 4 cm kjerne. De mest populære materialene er lateks og Memory-skum (eller Celcius, Visco). Lateks er elastisk og gir god vektfordeling. Det er laget av naturgummi, er ventilerende og allergivennlig. Memory-skum former seg etter kroppen din og gir mykere og mer stabil komfort.

Motor

En regulerbar seng er ikke mye tess om motoren ikke virker upåklagelig. Motoren bør være sterk og stabil, og fungerer helst trinnløst. De gode motorene er lydløse, slik at det ikke blir en ubehagelig opplevelse å justere sengen.

To merker som lever opp til kravene er tyske OKIN og danske LINAK. Begge kommer fra produsenter med mange års erfaring og rykte for å levere motorer og teknikk i verdensklasse.

Kontrollen på de nyeste modellene er trådløs, slik at du ikke trenger å tenke på kabler når du flytter på den. Noen har til og med en tilhørende app du kan laste ned på smarttelefonen, slik at du kan styre sengen fra mobilen din. Nyere sengemotorer har også automatisk bryter, så de skrur seg av når de ikke er i bruk. Det reduserer strømforbruket.